LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski a anunțat că Ucraina se pregătește de al doilea summit al "Platformei Crimeea"

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski a anunțat că Ucraina se pregătește de al doilea summit al "Platformei Crimeea"

Este a 181-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zelenski a anunțat că Ucraina este pregătită pentru un nou summit al "Platformei Crimeea".

Zelenski a anunțat că Ucraina se pregătește de al doilea summit al "Platformei Crimeea" Foto EPA-EFE

UPDATE 06:00 Ucraina a lansat "Inițiativa Kiev" în colaborare cu țări vecine, printre care și România, a anunțat Zelenski

În timpul discursului său de luni seară, Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a demarat „un nou format diplomatic și de securitate”, denumit „Inițiativa Kiev”, ce are ca rol consolidarea relațiilor cu țările vecine, printre care se numără și România.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că un nou format diplomatic, cunoscut sub numele de Inițiativa Kiev, a fost fondat luni. În prezent vor fi implicați în acest proiect vecinii Ucrainei: România, Polonia, Ungaria, Slovacia dar și statele baltice.

Un nou format diplomatic și de securitate, Inițiativa Kiev, a fost fondat astăzi. Vecinii europeni ai Ucrainei participă deja la lucrările sale. Aceștia sunt Polonia, Ungaria, România, Slovacia și statele baltice. Vom implica treptat și alte țări. În formatul Inițiativa Kiev activitatea se desfășoară la nivelul consilierilor de politică externă ai șefilor de stat”, a anunțat Volodimir Zelenski, potrivit Digi24 .

Ucraina se pregătește de un al doilea summit al "Platformei Crimeea"

Volodimir Zelenski a transmis, în timpul discursului său de luni seară, că Ucraina este pregătită pentru al doilea summit al "Platformei Crimeea".

„Anul acesta summitul va fi și mai puternic decât cel de anul trecut, atât ca număr de participanți, cât și ca teme de discuție. Extindem semnificativ formatul Platformei Crimeea”, a afirmat Zelenski.

UPDATE 05:00 Rușii continuă să treacă la ofensivă în direcţia Doneţk, concentrându-şi principalele eforturi pe direcţiile Bakhmut şi Avdiivka

Rușii continuă să treacă la ofensivă în direcţia Doneţk, concentrându-şi principalele eforturi pe direcţiile Bakhmut şi Avdiivka, se arată în ultimul raport al Statului Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, citat de portalul Ukrinform. Potrivit raportului, forţele armate ale Ucrainei au eliminat aproximativ 45.400 de invadatori ruşi din 24 februarie până în 22 august.

UPDATE 03:00 Soldații ucraineni din regimentul Azov afirmă că au fost bătuți în captivitate

Soldații ucraineni luați ostatici de către ruși după bătălia de la Mariupol susțin că au fost bătuți în captivitate, potrivit Libertatea .

Ne-au dezbrăcat, ne-au forțat să ne ghemuim în timp ce eram dezbrăcați. Dacă vreunul dintre băieți ridica capul, începeau să-l bată imediat”, a declarat Denys Chepurko, un luptător din regimentul Azov care a fost grav rănit.

UPDATE 00:00 Uniunea Europeană și SUA nu vor să interzică total vizele pentru cetățenii ruși

Atât Uniunea Europeană, cât și SUA, au anunat că sunt împotriva interzicerii totale a vizelor pentru cetățenii ruși. Potrivit conducerii de la Washington, este necesară menținerea deschisă a unei căi de refugiu importantă.

„SUA nu ar dori să închidă căile de refugiu și de siguranță pentru disidenții ruși sau pentru alte persoane vulnerabile la abuzurile împotriva drepturilor omului”, a declarat un purtător de cuvânt de la Casa Albă.

Numărul total al diferitelor rachete de croazieră pe care Rusia le-a folosit împotriva noastră se apropie de 3.500, afirmă Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că numărul total al diferitelor rachete de croazieră pe care Rusia le-a folosit împotriva ţării sale se apropie de 3.500 şi este pur şi simplu imposibil să numere loviturile artileriei ruseşti.

Numărul total al diferitelor rachete de croazieră pe care Rusia le-a folosit împotriva noastră se apropie de 3.500. Este pur şi simplu imposibil să numărăm loviturile artileriei ruseşti - sunt prea multe, sunt prea intense. Şi, în acelaşi timp, statul terorist nu încetează să se joace cu structurile internaţionale şi are încă o dată îndrăzneala de a convoca Consiliul de Securitate al ONU pentru a discuta despre propriile provocări, despre propria teroare de la centrala nucleară Zaporojie”, spune preşedintele Ucrainei, potrivit news.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”